Home page
FORUM
Premii EXPO AOR
Programul EXPO AOR
Photo gallery EXPO AOR
canari
papagali
indigeni
exotice
hibrizi
Inscriere expozitii AOR

Pentru inscrierea pasarilor in concurs, va rugam sa completati Fisa de inscriere pe care o puteti descarca de mai jos si sa o trimiteti pe adresa de email: marius.nistor@asociatiaornitologica.ro

Descarca SECTIUNI/CLASE

Descarca FISA INSCRIERE


Regulament Expozitii AOR

Articolul 1
Expozantii trebuie sa fie membri AOR, trebuie sa fi platit cotizatia pentru anul in curs si sa nu fie un membru banat. Prin cererea de înscriere participantul îsi da consimtamântul explicit ca AOR sa poata utiliza informatiile cu caracter personal în activitatile organizatorice. Cererea de participare va permite includerea în catalogul expozitiei a numelui, adresei si RNC expozantilor. Pentru a fi primit in expozitie, crescatorul va trebui sa faca dovada platii taxei de participare pentru fiecare pasare expusa, stabilita de catre Consiliul Director AOR. Taxa de participare stabilita pentru anul este de 5 RON/pasare expusa.

Articolul 2
Rase permise in expozitie:
  • Canari de Culoare
  • Canari de Postura
  • Canari de Cântec
  • H.E. I.- Hibrizi, exotice, indigeni
  • Psittacide
  • Alte specii aprobate de Comitetul de Organizare AOR
Articolul 3
Pasarile admise la concurs vor fi incluse în urmatoarele clase:
Clasa A: animale tinere din anul in curs, nascute în crescatoria proprie cu inel inchis AOR.
Clasa B: pasari tinere, mature, care pot sa provina sau nu din crescatoria proprie, dar care sa aiba inele închise. Inelele trebuie sa fie AOR, sau omologate COM (AOB, FOI, NB, E1,E2, etc.)

Articolul 4
La rezervare, pentru toate pasarile, expozantii trebuie sa declare rasa, gen, varietate, categorie si cod.

Articolul 5
Custile omologate se vor putea achizitiona de la AOR sau membrii AOR care sunt însarcinati cu aceasta actiune, cu exceptia celor pentru Canarii de cântec. În acest fel ele sunt proprietatea crescatorului. Participarea la expozitie se va face exclusiv cu colivii omologate AOR, iar odata plasate li se vor înapoia expozantilor numai dupa inchiderea oficiala a manifestatiei. Nu se vor accepta în expozitie colivii cu nici un semn de identificare (zgârieturi,înscrisuri etc.) deteriorate sau murdare, prin urmare recomandarea noastra este sa nu le folositi în alte scopuri decat strict expozitional. Ele vor putea fi folosite pentru pregatirea pasarilor pentru expozitie. Deasemenea cei care doresc vor putea sa inchirieze coliviile pentru expozitie, acestea fiind proprietatea AOR si vor fi returnate organizatorilor dupa incheierea expozitiei.

Articolul 6
Pasarile vor fi alimentate de expozanti în timpul operatiunilor de plasare. Ulterior membrii AOR responsabili se vor ocupa de acest aspect. Acestia vor respecta intocmai regimul alimentar indicat de crescator, iar acesta din urma va putea sa ii asiste.

Articolul 7
Custile vor fi sigilate de membrii comitetului de organizare, în prezenta expozantilor.

Articolul 8
Mutarea sau manipularea frauduloasa a custilor dupa ce acestea sunt sigilate este strict interzisa. Sigiliile pot fi luate de pe custi numai în caz de urgenta reala si numai de catre Comitetul de organizare. Deasemenea orice colivie odata plasata si sigilata va putea fi scoasa din expozitie doar cu aprobarea scrisa a Comitetului de Organizare.

Articolul 9
Scoaterea fiselor de arbitraj este strict interzisa.

Articolul 10
În scopul de a proteja crescatorii, va recomandam sa respectati cu strictete aceaste reguli. AOR va putea sa nu mai permita participarea în cadrul expozitiilor urmatoare a tuturor expozantilor care nu au respectat regulile 8, 9 s,i 10.

Articolul 11
AOR nu poate fi tras la raspundere în caz de furt, deces sau daune pentru animalele înscrise în cadrul expozitiei. AOR prin Comitetul de organizare va face tot posibilul pentru a asigura bunastarea animalelor inscrise in expozitie (mancare, apa, etc.), precum si prevenirea tentativelor de frauda. Un serviciu de securitate intern si/sau externalizat va fi organizat în interiorul pavilioanelor expozitionale.

Articolul 12
Comitetul de organizare va putea verifica inelele în timpul operatiunilor de plasare. Pasarile vor fi manipulate doar de crescator sau de persoana insarcinata de crescator sa plaseze pasarile. Chiar daca sunt efectuate de catre experti, operatiunile de control pot fi periculoase si cauza daune pasarilor în urma manipularii. AOR si Comitetul de Organizare nu poate fi tras la raspundere in caz de daune.

Articolul 13
Datorita legilor sanitare, comitetului de organizare îi este permis sa ia probe de excremente de la custi pentru a face investigatiile sanitare.

Articolul 14
Expozitia este o mare sansa de a promova ornitologia, astfel:
Prin cererea de înscriere se va permite în mod explicit AOR de a filma si de a face fotografii subiectilor expusi , produselor si echipamentelor si sa le utilizeze pentru a promova o imagine pozitiva a crescatorilor si ornitologiei în general.
Operatorii care doresc sa filmeze sau fotografieze pasarile, trebuie sa solicite în prealabil o permisiune scrisa. În nici un fel AOR nu va permite actiuni care pot afecta sanatatea pasarilor.

Articolul 15
Pentru tot ceea ce nu s-a explicat în mod special în normele anterioare, expozantii trebuie sa respecte cu strictete Regulamentele generale de Expozitie.

Marius Nistor
Presedinte Asociatia Ornitologica Romana
Mobil: 0721215889
E-mail: marius.nistor@asociatiaornitologica.ro

© Asociatia Ornitologica Romana 2009


© Asociatia Ornitologica Romana 2009